Harvia tämän vuoden komeetta

Inderes teki sen taas. Nimittäin julkaisi uuden laajan raportin Harviasta ja korotti yhtiön tavoitehinnan 22 euroon. Tänään näimmekin niin sanotun Inderes-efektin joka usein tarttuu pienempivaihtoisiin yhtiöihin. Inderes-efekti sai Harvian osakkeen kallistumaan tänään peräti +7,33%.

Luonnollisesti otan tämän ilolla vastaan, Harvia on tällä hetkellä salkkuni toiseksi suurin omistus. Viimeksi tankkasin osaketta kesälomani aikana heinäkuussa, kun tietoon tuli yhtiön tavallistakin parempi menestys koronan aikaan. Kuten yhtiö viesti Q3-raportin yhteydessä, tämä kysyntä on jatkunut vahvana myös viimeiselle kvartaalille. Tämä oli mukavaa kuultavaa ja lisää luottamustani Harvian tulevaisuuteen niin lyhyellä kuin pitkälläkin tähtäimellä.

Mielestäni tässä kohtaa sijoittajana on hyvä taputella itseään selkään siitä, että on ylipäätään tajunnut lähteä mukaan tällaiseen yhtiöön. Myönnän, että alunperin en ymmärtänyt alkuunkaan Harvian potentiaalia kun kuulin sen listautuvan pörssiin. Ajattelin, että se on yhtiö joka myy suomalaisille vähän kysyttyä niche-tuotetta. Voi kuinka väärässä olinkaan.

Harvian ”perustulo” ansaitaan kiukaiden korvauskysynnästä. Jo tämä takaa mukavan tasaisen tuloksentekokyvyn ja osingonjaon. Tämän lisäksi yhtiö on kuitenkin lähtenyt kasvamaan erittäin voimakkaasti niin orgaanisesti kuin etenkin yritysostojen siivittämänä. Siitä huolimatta tasepuoli on pysynyt hyvässä kunnossa ja Harvia on kyennyt viilaamaan ostokohteensa takomaan huipputuloksia tarkoittaen sitä, että kurjatkin ostokohteet ovat alkaneet takomaan kaksinumeroista liikevoittomarginaalia.

Lopuksi voitaisiin lähestyvän joulukuunkin vuoksi hieman hiljentyä Harvian takomien kasvulukujen edessä. Tätä kirjoittaessa osake on kallistunut tämän vuoden akana 96,17%. Käytännössä osake on siis tuplannut hintansa, ja nyt puhutaan vakavasta kriisivuodesta. Toki myönnettäneen, että koronan ja keskuspankkirahoituksen vuoksi tämä pörssivuosi on muutenkin ollut vähintäänkin erikoinen.

Vuosi takaperin katsoessa Harvia on noussut noin 130% – tällaisia osakkeita soisi löytyvät salkkuun enemmänkin tulevaisuudessa.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top