Amer Sports päivitti näkymiään, mikä muuttui?

Amer Sportin omistajille tämä vuosi on tarjonnut ostopaikkoja, mutta lisäksi se tarjoaa myös jännitystä tulevaan syksyyn. Amer on alkuvuonna jäänyt tulostavoitteistaan mutta odottaa toisen vuosipuoliskon olevan kyllin hyvä päästäkseen tavoitteeseensa joka on tälle vuodelle liikevaihdon kasvu sekä tuloksen säilyminen viime vuoden tasolla.

Amer päivitti pitkän tähtäimen näkymiään 30.8.2017 ja luopui samalla 3,5 miljardin euron liikevaihtotavoitteestaan vuodelle 2020. Nyt tavoitteena on kasvattaa liikevaihtoa vuosittain 5%. Yhtiö pyrkii kannattavaan kasvuun ja odottaa liiketuloksensa kasvavan liikevaihtoa enemmän vuosittain. Omistajan näkökulmasta tämä kuulostaa hyvälle, sillä kasvaminen vain kasvun vuoksi ei ole järkevää. Kun mennään kannattavuus edellä, luo tämä tehokkaammin omistaja-arvoa piensijoittajankin salkkuun.

Yhtiön toimitusjohtaja Heikki Takala mainitsee strategiamuutoksen johtuvan Yhdysvaltain haasteellisesta tukkukauppamarkkinasta. Tästä huolimatta hän mainitsee Amerin suoriutuvan muuta markkinaa paremmin mikä on positiivinen signaali.

Mielestäni Amerin nykyhinnoittelu ei edelleenkään ole kohtuuton, mikäli yhtiö pääsee kasvutavoitteisiinsa. Nykyhinnalla ja viime vuoden tuloksella P/E-luku on noin 18. Tulevina vuosina tulosta tulee parantamaan hienoisesti helmikuussa 2017 julkistettu tehostamissohjelma, jonka täysi potentiaali konkretisoituu vuodesta 2019 eteenpäin. Myös pääasiassa ulkomaisiin verrokkiyhtiöihin nähden Amer on kohtuullisesti arvostettu.

Summa summarum, mielestäni yhtiön näkymät eivät kovin paljon muuttuneet uusista tavoitteista huolimatta. Näin piensijoittajan korvaan kuulostaa hyvältä, että maailmanvalloitusta jatketaan kannattavuus edellä varsinkin nyt kun markkinatilanne on heikohko. Yhtiössä ei myöskään ole painettu paniikkinappulaa, vaan kasvun odotetaan jatkuvan vuosittain. Tämä tuo jonkin verran helpotusta myös tämän vuoden jälkipuoliskon osavuosikatsausten odotukseen ja tuulipukusijoittajalle mielenrauhaa.

1 ajatus aiheesta “Amer Sports päivitti näkymiään, mikä muuttui?”

  1. Tuntuu, että Amerin tämän hetkisessä arvostustasossa ei ole mitään järkeä. Pörssihinta vaihtelee ylös kun tulee huonoja uutisia ja alas kun tulee hyviä uutisia, eli täysin päinvastoin, kuin mitä yleensä. Tai ehkä itse nään asiat eri tavalla kun muut sijoittajat. Amer Sports on tällä hetkellä suurin omistukseni ja se on tappiolla, välillä tekisi mieli ostaa lisää, mutta pelkään että en osaa huomioida jotain tärkeää ja siispä odotan tällä hetkellä vain tappion muuttumista voitolliseksi.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top