Bittiumilta odotettu tulosvaroitus

Kirjoittelin alkukesästä analyysin Bittiumista ja jo tuolloin enteilin yhtiön loppuvuoden olevan mollivoittoinen. Suuren asiakkaan menetys alkuvuodesta sekä toimitusviivästykset Meksikon Mexsat-satelliittipuhelinjärjestelmään saivat aikaan odotetun tulosvaroituksen. Yhtiöön sijoittaneet eivät olleet täysin samaa mieltä, sillä kurssi oli ennen tulosvaroitusta hiipinyt hiljalleen kohti kaakkoa, siitäkin huolimatta että kurssiin oli jo hinnoiteltu mukaan selvää kasvua.

Arvioin osaketta saatavan halvemmalla loppuvuodesta, ja juuri niin näyttää nyt tapahtuvan. Yhtiön osake romahti tänään tulosvaroituksen siivittämänä huimat 7,65%. Yhtiö ohjeistaa tuloksen olevan tältä vuodelta ”selvästi negatiivinen,” kun aikaisempi ohjeistus odotti negatiivista tulosta. Nähtäväksi jää paljonko tämä tekee numeroiden valossa. Alkukesän analyysini jälkeen osakekurssi on nyt pudonnut euron verran.

Jään Bittiumin osalta vielä odottavalle kannalle ja haluan nähdä mustaa valkoisella kuinka vaikea yhtiön loppuvuosi tulee olemaan. Vasta tämän jälkeen punnitsen mahdollista ostopäätöstä.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top