Alexandria Helsingin Sanomissa

Kirjoitin vähän aikaa sitten artikkelin koskien pankkiiriliike Alexandriaa ja heidän kyseenalaisista tavoistaan myydä piensijoittajille puoliväkisin sijoitustuotteitaan. Nyt sattumalta Helsingin Sanomat tarttui myös aiheeseen ja julkaisi jutun siitä kuinka Alexandrian entinen johtaja kertoi yhtiön toimintatavoista. Valitettavasti tällä hetkellä uutinen on maksumuurin takana, mutta Helsingin sanomien tunnukset voi tehdä ilmaiseksi mikäli jutun haluaa lukea.

Sinänsä yhtiön harjoittama myyntistrategia ei tullut uutena tietona ja kirjoituksessa käydään hyvin pitkälti läpi samoja asioita mistä olin tehnyt huomioita jo omilla vierailuillani Alexandriaan. Minulla oli jo tiedossa aggressiivinen toimintatapa jolla sijoitusratkaisuja tuputettiin asiakkaille välittämättä näiden omista eduista. Sen sijaan fakta, että sijoitusneuvojat eivät ole käyneet juuri mitään koulutusta alalle oli yllättävä. Sijoitusneuvojien koulutus oli jutun mukaan ”merkonomista lihanleikkaajaan.” Tietämättömät myivät siis mahdollisesti toisille tietämättömille kalliita ja epäsopivia tuotteita rahankiilto silmissään. Parhaiden myyjien kuukausiansioit saattoivat nousta jopa 20 000 euroon kuukaudessa.

Toivon että finanssivalvonta puuttuu jatkossakin tarkasti tällaisiin tapauksiin. Myös Alexandrian toimintatavat ovat saattaneet muuttua aikojen saatossa, mutta ainakin viimeaikaisen saamani puhelun perusteella sama meininki jatkuu edelleen.

2 ajatusta aiheesta “Alexandria Helsingin Sanomissa”

  1. Alexandrian ja muiden pankkiiriliikkeiden toimintatavat ovat kyllä melko kyseenalaisia. Itsellä on yksi tuttu, joka sijoittaa yhden pankkiiriliikkeen kautta ja on joutunut tyytymään heikkoihin tuottoihin kovien kulujen vuoksi. Yritin hänellekin ehdottaa itse tehtävää indeksisijoittamista, mutta kuulemma ammattilaisten palvelu on parempi. Tämän takia varmaan Alexandrialla ja muilla riittää asiakkaita, kun ”ammattilaisten” sijoitustaitoihin luotetaan täysin.

    1. Tuo on sijoitusasioihin perehtymättömältä hyvin yleinen argumentti, luotetaan siihen että salkunhoitaja sijoittaa aina hyvin. Voi kunpa he tietäisivät tai osaisivat verrata kuinka moni heistä todellisuudessa voittaa indeksin säännöllisesti pidemmällä aikavälillä. 🙂

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top