Lehdon tulosvaroitus ja uudet laskelmat

Lehto Group julkaisi tänään jälleen kerran negatiivisen tulosvaroituksen. Alkuvuodesta yhtiön liikevoittotavoite oli 10% liikevaihdosta, Q2 raportin yhteydessä marginaalitavoitetta pudotettiin hieman 8-9%:n liikevaihdosta ja nyt uusimman tiedotteen mukaan liikevoiton odotetaan olevan 5-6 prosenttia liikevaihdosta. Myös liikevaihtonäkymiä tuotiin hieman alas, nyt liikevaihdon odotetaan kasvavan 20-25 prosenttia entisen 20-30% sijaan.

Pörssireaktio oli raju, sillä osake laski tänään pörssissä noin 27%. Sijoittajien pelko rakennussyklin kääntymiseen heijastunee tässä vahvasti. Tarkastellaan seuraavaksi mitä Lehdon tulosvaroitus tarkoittaa tulospohjaisesti.

Viime vuonna liikevaihtoa kertyi 597,6 miljoonaa euroa, joten tämän vuoden pitäisi kokonaisuudessaan osua 717 – 747 miljoonan euron haarukkaan. Liikevoiton odotetaan nyt olevan 35,85 – 44,82 miljoonaa euroa. Osaketta kohden liiketulosta odotetaan täten kertyvän 0,61 – 0,77 euroa. On huomionarvoista, että liikevaihdon kasvusta huolimatta Lehdon marginaalit putoavat niin roimasti, että myös liiketuloksessa jäädään alle viime vuoden tason joka oli 61,50 miljoonaa euroa. Näin ollen Lehdon kasvu näyttää katkenneen lyhyeen.

Tämän negatiivisen tulosvaroituksen vaikutus edelliseen ohjeistukseen on liiketulospohjaisesti laskettuna noin 21 – 25 miljoonaa. Tuloksen odotetaan laskevan siis keskimäärin noin 36 prosenttia. Siihen nähden tämänpäiväinen kurssilasku tuntuu oikealta reaktiolta.

Laskeskellaanpa hieman kuinka yhtiön nykykurssi suhteutuu tällä hetkellä vallitsevaan ennusteeseen. Tällä hetkellä osakkeen kurssi on 5,33 euroa, ollaan siis jo erittäin lähellä parin vuoden takaista 5,10 euron antihintaa. Nettotuloksen per osake arvioin olevan noin 0,59 – 0,75 euroa. Näin ollen P/E luvuksi tulisi ensi vuodelle noin 9 – 7.

Jos loppuvuoden tulos painottuu skaalan alarajalle, ei Lehto vaikuta siis vieläkään järin halvalta varsinkin mikäli rakennusmarkkina sakkaa aivan tyystin. Kun otetaan huomioon tuloskasvun katkeaminen voi yhtiöllä olla edessään pitkäkin korpitaival ennen kuin tulos saadaan jälleen palautettua kasvu-uralle. Torjuntavoiton saadessaan ja tuloksen osuessa skaalan ylärajalle ostot on suhteellisen turvallista aloittaa jo näiltä tasoilta. Silloinhan parhaat kaupat tehdään kun muut pelkäävät.

Mitä mieltä sinä olet Lehdosta, alkaako usko yhtiötä kohden horjumaan? 

3 ajatusta aiheesta “Lehdon tulosvaroitus ja uudet laskelmat”

  1. Pakko ostaa lisää nyt päälle 8 euroa maksaneiden kavereiksi. Keskihinta täytyy saada johonkin kuuden ja puolen seutuville. Huomenna kaupoille siis.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top