Lisää Ameria Tuulipuvun salkkuun

Amer Sports on paininut kuluttajamarkkinan murroksessa jo useamman kvartaalin ja kuten aiemmassa kirjoituksessani mainitsin, uskon kuitenkin yhtiön tulevaisuuteen vahvojen brändien ansiosta. Tämän vuoden alku on ollut yhtiölle murheellinen, sillä kurssi on lasketellut jo -17%. Analyytikoita peesatakseni uskon että yhtiö on laskenut liikaa sen potentiaaliin nähden. Mielestäni Amerin kaltaista laatuyhtiötä tulee ostaa silloin, kun markkinoilla on tilapäisiä lyhyen tähtäimen ongelmia.

Amer julkaisi vastikään Q1 tuloksensa, ja sen osalta ollaan mielestäni menossa oikeaan suuntaan. Liikevaihto kasvoi vuoden takaisesta bruttokatteen sekä tuloksen kuitenkin hieman notkahtaessa. Yhtiön toimitusjohtaja Heikki Takalan mukaan vuoden 2016 alun korkeampaan bruttokatteeseen vaikuttivat poikkeuksellisen suotuisat valuuttasuojaukset. Markkinoiden ja kuluttajakäyttäytymisen muuttuessa voimakkaasti yhtiö investoi enenevässä määrin monikanavaisuuteen ja digitaaliseen kaupankäyntiin. Tämä tuo yhtiölle hyötyä pitkällä tähtäimellä, mutta rasittaa lyhyen aikavälin kannattavuutta.

Kurkataanpa seuraavaksi hieman kuinka yhtiö on suoiriutunut lähihistoriassa. Yhtiö on kasvattanut liikevaihtoaan tasaisesti vuodesta 2012. Liikevaihtotavoite on 3,5 miljardia euroa vuonna 2020, ja tähän päästään yhtiön mukaan orgaanisen kasvun turvin ilman yritysostoja.

Amer Sports liiekvaihto vuodesta 2012.

 

 

 

Amerin osinkohistoria on komeaa katseltavaa. Vuodesta 2010 asti osinko on kasvanut vuosittain. Tätä kirjoittaessa nykyhinnalle 20,82€ yhtiö maksaa 3% efektiivisen osingon.

Amerin osinkohistoria(EUR).

 

Osingon kasvuvauhti on tällä hetkellä reilun 10% tasolla vuosittain. Koska osinkoa voidaan kasvattaa myös keinotekoisesti kasvattamalla osakekohtaista osingonjakosuhdetta, voidaan Amerin kohdalla todeta kasvun olevan kestävällä pohjalla myös tulevaisuudessa, sillä yhtiö jakaa tuloksestaan vuosittain vain noin 55% osinkoina. Tästä syystä tulevien vuosien osinkokasvu ei edellytä tuloksen voimakasta kasvua, vaan yhtiössä voidaan rauhassa keskittyä digitaalisen kaupankäynnin kehittämiseen ja toiminnan tehostamiseen.

Amer Sportsin osingon kasvuvauhti(%) vuodesta 2010.

 

Amer on tällä hetkellä hinnoiteltu P/E-luvulla 18 joka kertoo, että kurssiin on hinnoiteltu kasvua mukaan. Mikäli syystä tai toisesta liikevaihdon kasvu hidastuisi on riskinä että kurssi notkahtaa vielä alaspäin.Yhtiö tiedotti Q1 raportissaan, että tämän vuoden tulos tulee painottumaan vahvasti vasta toiselle vuosipuoliskolle. Niinpä ostopaikkoja voi tulla vielä Q2 raportin jälkimainingeissa, mikäli tulos notkahtaa sielläkin vuoden takaiseen verrattuna. Mikäli panostukset digitalisaatioon osoittautuvat mittaviksi, tämä saattaa olla jopa todennäköisempi skenaario. Tästä syystä aion henkilökohtaisesti säästää osan kassastani tuohon hetkeen jotta pelimerkit riittävät mahdollisiin lisäostoihin.

2 ajatusta aiheesta “Lisää Ameria Tuulipuvun salkkuun”

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top