Lomaile halvemmalla kotimaassa

Tuttavaperheelläni on Holiday Club- osake ja minulle tuli tilaisuus käydä lomailemassa Kainuussa Vuokatin Katinkullassa osakesäästäjälle tyypillisesti eli ilmaiseksi. Loma täällä on mennyt oikein mukavasti urheilun ja herkuttelun merkeissä. Kylpylän ympäristö tarjoaa harrastusmahdollisuuksia niin erilaisiin sisäpeleihin kuin ulkoiluunkin. Sää on ollut sen verran kurjaa että olemme pysytelleet visusti sisätiloissa muun muassa sulkapallon ja tenniksen parissa. Kerron tässä pari vinkkiä kuinka voit saada lomasta Holiday Clubin kohteeseen halvemman.

Yllättäen saimme huoneistomme kiinteään puhelimeen kutsun tulla kuuntelemaan Holiday Clubin osakkeista. Hommasta teki kiinnostavan se, että he lupasivat 150 euron lahjakortin ja suosittelivat tulemaan paikan päälle vaikka koko asia ei edes kiinnostaisi. Teimme työtä käskettyä ja sovitussa paikassa olikin massoittain pääasiassa vanhempaa väestöä paikalla. Sliipatut myyjät hakivat pariskunnan toisensa perään luokseen juttelemaan pieniin väliseinillä eroteltuihin nurkkauksiin. Ilmassa oli ”Alexandriamaista” käännytysjuhlan tuntua.

Jos jotakuta kiinnostaa kuinka Holiday Clubin osakeomistamiskuvio menee, avaan sitä tässä lyhyesti vaikka se ei kuulu varsinaisesti tähän säästövinkkiin. Jokainen Holiday Clubin huoneisto on jaettu 51 osaan joista ostamalla osakkeen saa ”omakseen” yhden viikon. Tämän viikon voi käyttää joka vuosi, tai lisämaksusta vaihtaa viikko johonkin toiseen kohteeseen joita on ympäri Suomea sekä muuta maailmaa. Osakehuoneisto kerryttää vuosittain pisteitä joiden avulla voi varata vapaita huoneistoja mistä tahansa, myös ulkomailta. Maksettavaa tulee 169 euroa per vaihto, lisäksi vuotuinen hoitovastikemaksu omistamastaan huoneisto-osakkeesta (näiden keskihinnat pyörivät noin 300 euron hujakoilla) sekä vuotuinen RCI-jäsenmaksu muistaakseni 200 euron luokkaa. RCI on järjestelmä joka tarjoaa lomanvaihtopalvelut. Jo näistä tulee melko paljon maksettavaa, ja päälle vielä itse osake joka maksaa kohteesta riippuen 6 000 eurosta 35 000 euroon. Myyjä kuitenkin rohkaisi että ahkerasti lomailemalla tuollaisen halvemman osakkeen hinta on kuolletettu muutamassa vuodessa. 🙂

Pikkulinnut ovat kertoneet että tällaisten osakkeiden myynti ja siitä eroon pääseminen on erittäin vaikeaa. Myynti tapahtuu Holiday Clubin kautta ja siitä veloitetaan nimellinen 40% palkkio. En viitsinyt edes kysyä mistä näin suuri palkkio johtuu, ilmeisesti myyjäarmeijan ylläpitäminen ja käännytystilaisuuksien pitäminen on kalliinpuoleista. Mikäli myytävä kohde ja viikko eivät ole halutuimmasta päästä saattaa myymiseen kulua vuosikausia. Tämän ajan tietysti juoksevat vastikkeet.

En ota kuitenkaan tämän systeemin kannattavuuteen kantaa sen kummemmin. Myyntitilaisuus oli ihan leppoisa, juttelimme niitä näitä ja saimme tietoa pisteytysjärjestelmästä ja kuinka homma toimii. Kävimme samalla kurkkaamassa muutamaa erilaista huoneistoa. Vasta loppuvaiheessa homma meni hieman painostuksen puolelle. Myyjät eivät voi kuulemma tarjota myytäviä kohteita vaan sen tekee aina johtaja. Johtaja lompsikin hetken päästä paikalle esittelemään erästä kohdetta. Ostopäätös olisi pitänyt tehdä heti. Vaikka minulla ei ollut aikomustakaan ostaa kyselin onko mahdollista saada tarjous vielä kotiin tai listaa muistakin kohteista, mutta tämä ei kuulemma ole käytäntö vaan osakkeet myydään esittelytilaisuuksissa ja päätös pitää tehdä välittömästi. Empimisen jälkeen minulle luvattiin vielä kolme vuotta ilman vastikkeita sekä RCI-maksuja. Vetosin kuitenkin siihen etten voi ilman excelöintiä varmistua näin monimutkaiselta tuntuvan systeemin kannattavuudesta. Niinpä homma raukesi siihen.

Saimme kuitenkin luvatusti 150 euron lahjakortin jonka pystyy käyttämään missä tahansa Holiday Clubin toimipisteessä vuoden sisällä. Koska käymme näissä erittäin harvoin, kävimme syömässä pitkän kaavan mukaan pihvit jälkiruokineen. Jäljelle jääneet roposet menevät vielä varmaankin uuteen ruokailuun sekä urheilupaikkamaksuihin. Kuitenkin mielestäni tämä oli ihan hyvä veroton tuntipalkka pienestä rupattelusta teen ja keksien äärellä.

Varsinainen säästövinkki tuleekin tässä. Vaikka sinuakaan ei tippaakaan kiinnostaisi lomaosakkeet, voi sinunkin kannattaa käydä kuuntelemassa pieni esittely näistä. Holiday Clubilla on muun muassa -50% hintaisia esittelyreissuja jotka kestävät muutaman päivän ja pitävät sisällään vain tämän lyhyen esittelytilaisuuden. Veikkaan että esittelytilaisuudesta saa kaiken lisäksi todella lyhyen jos kertoo olevansa työtön tai luottotiedoton. Mikäli olet jo Holiday Clubin huoneistossa majoittuneena, parasta mitä sinulle voi sattua on että sinut houkutellaan lahjakortilla esittelytilaisuuteen. Mikäli puhelua ei kuulu uskoisin että näihin tilaisuuksiin kyllä pääsee mikäli käy itse kyselemässä, kunhan vielä muistaa varmistaa että saa varmasti jonkinlaisen palkinnon uurastuksestaan kahvikupposen äärellä.

Mikäli joillakuilla on tässä jutussa mainittu lomaosake, kuulisin mielelläni onko hommasta saatu kannattavaa?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top