Makeat lentopisteet

Päivittäiseen ruokavaliooni kuuluu pienissä määrin joko suklaa tai muut makeiset. Olen kauppojen valikoimista käynyt läpi lähes kokonaan esimerkiksi Fazerin sekä Maraboun kaikki suklaalevyjen eri makuvaihtoehdot. Karkeista suosikkejani ovat viinikumit, joihin jäin koukkuun jo nuorena kun Ruotsissa asuvat sukulaiset toivat niitä vuosittain tuliaisiksi laivalta.

Viinikumien ystäville vaikeuden luo se, ettei niitä ole saanut suuremmissa pakkauksissa muualta kuin laivoilta. Lähdin eräänä päivänä etsimään näitä internetin ihmeellisestä maailmasta, ja löysin sattumalta todellisen helmen josta inspiroiduin kirjoittamaan tämän säästövinkin.

Löysin nimittäin sivuston nimeltään Maxikarkki, josta muun muassa näitä etsimiäni herkkuja löytyy ja vielä halvemmalla hinnalla kuin laivalta. Valikoimista löytyy lisäksi erilaisia suklaita, juomia, suolaisia herkkuja, tavallisia karkkipusseja ja irtokarkkeja joka lähtöön myös suurissa tukkupakkauksissa. Suurten erien ostaminen tulee halvemmaksi kuin yksittäispakkausten haaliminen tavallisesta ruokakaupasta. Kaiken lisäksi säästyy vaivaa, sillä iso pakkaus kestää luonnollisesti pidempään eikä herkkujen ostamisesta tarvitse murehtia vähään aikaan.

Halvan hinnan ansiosta tilasin viinikumeja saman tien kuusi pakettia, joten makeisia tuli kerralla peräti 4,8kg. Näiden mutustelemisessa menikin aikaa kuukausi poikineen.

Tässä ei ollut kuitenkaan vielä kaikki. Kuten olette varmaan aikaisemminkin huomanneet, olen aktiivinen Norwegianin luottokortin käyttäjä. Lentopisteitä on kertynyt tähän mennessä reilun 100 euron edestä, ja ilmaiset Euroopan sisäiset lennot on pian ansaittu. Ainoa mitä tämä on vaatinut minulta oli ottaa käyttöön ilmainen Norwegianin luottokortti ja käyttää sitä kaikkeen maksamiseen. Kuten sijoittajat tietävät, ilmaisia lounaita on harvoin tarjolla. Tässä kuitenkin on yksi sellainen niille, jotka makustavat lentokoneella edes satunnaisesti.

Suurin syy tämän säästövinkin kirjoittamiseen onkin se, että Maxikarkki on Norwegian Reward-kumppani ja näin ollen kaikista ostoksista saa 10% ostosten arvosta CashPoint -pisteitä. Norwegianin luottokorttia käytettäessä tavallisella ostosreissulla tulee ostoksia normaalisti tehdä yhden lentopiste-euron eteen 100 eurolla, sillä palautusprosentti on 1%. Maxikarkissa samaan pääsee siis jo vain 10 euron ostoksilla. Näin ollen näen tämän diilin täysin ylivertaisena, valikoiman hinnat ovat halvimmat mitä olen löytänyt ja samalla säästöä tulee lisää lentopisteiden kautta.

Jos ostaa reilummin esimerkiksi 30 euron edestä makeisia kerralla varastoon, säästää todennäköisesti tavallisiin kauppoihin verrattuna huomattavasti. Kun otetaan huomioon, että tämä summa kerryttää lentopisteitä 3 euron edestä, ero kasvaa entisestään. Otetaanpa seuraavaksi satunnainen esimerkki hintaerosta verrattuna tavalliseen kauppaan.

Kaikki ovat varmaan joskus maistaneet Polly- karkkeja. 200 gramman pussi maksaa Kärkkäisen verkkokaupan mukaan 2,50€. Maxikarkista saa 1,5kg tukkupakkauksen Pollyja hintaan 9,99€. Kärkkäiseltä ostettaessa kilohinta on 12,5€/kg kun taas Maxikarkista kilohinnaksi tulee 6,66 euroa. Jo tässä vaiheessa Maxikarkki on noin puolet halvempi, mutta jos otamme huomioon ostoksesta kertyvät CashPoint-pisteet eli 1 euron, hinta onkin vain 5,66 euroa. Hintaero on mielestäni käsittämätön, kahden tavallisesta kaupasta ostamasi karkkipussin hinnalla saatkin samaa tavaraa kilon Maxikarkista. Näitä vastaavia esimerkkejä olisi vaikka kuinka paljon, joten suosittelen tarkistamaan Maxikarkin sivuilta hintaeron tavalliseen kauppaan verrattuna juuri sinun suosikkiherkuistasi.

Toki tavaroita internetissä tilatessa tulee ottaa huomioon, että tilauksiin sisältyy postituskulut. Paketit 10kg asti maksavat 5 euroa, joka kuitenkin kuittaantuu käytännössä jo yhden edellä kuvaamani esimerkin mukaisen tuotteen tilaamalla.

Summa summarum. Jos makeiset, sipsit ynnä muut kuuluvat elämääsi jollakin tapaa edes silloin tällöin, suosittelen tarkistamaan olisiko suosikkiherkkujasi Maxikarkin valikoimissa. Säästöt tavalliseen kauppaan verrattuna ovat huomattavat jo sellaisenaankin, ja CashPoint-pisteiden kanssa ero vain kasvaa entisestään.

Mikäli muuten haluat osaomistajaksi Maxikarkin liiketoimintaan, sekin onnistuu sillä Maxikarkin emoyhtiö Net Trading Group AB (NTGR MTF) on Ruotsin pörssiin listattu yhtiö. Yhtiö on toiminut aikaisemmin Ruotsissa sekä Norjassa, ja rantautui suomeen vasta viime syksynä.

6 ajatusta aiheesta “Makeat lentopisteet”

 1. Hyvä vinkki, pitääkin piipahtaa karkkiostoksilla ja tienata cashpointseja samalla! 🙂
  Harmi vain, että BN heikensi luottokorttinsa ehtoja nyt elokuusta lähtien, itsellä tuo jo näkyy tilitapahtumissa, uusimmista tulee enää puolet eli 0,5%.

  1. Tuo olikin harmillinen homma, mutta minulla kulutus on vielä sen verran pientä että taidan saada kaikki vuoden hankinnat jatkossakin tuolla prosentin bonuksella.

 2. Kiitos vink(e)istä! Mitenkähän tuoreita tuossa verkkokaupassa myytävät karkit ovat? Ts. onko parasta ennen -päivä miten kaukana tulevaisuudessa?
  Syön karkkeja harvoin, mutta mielellään.

  1. Nämä mitä itse tilasin, on päiväykset ensi vuoden kesälle tai vuodelle 2020. Päiväystä on siis aivan riittävästi jäljellä.

 3. Ostan suhteellisen harvoin karkkeja nykyään. Silloin ostan tarjouksista. Tuo esimerkkisi 6,66 euroa kilolta on kallis. Tarjoushinnat minulla ovat jotain 4 euroa kilolta.

  1. Jep, voihan näitä välillä halvemmallakin saada kunhan osuu oikea tarjous kohdalle. Ongelma on vain siinä että niitä on liian harvoin ja toisaalta nämä nettihinnat taas ovat pysyviä. Joissakin irtokarkkitarjouksissa joita kaupoissa on mainitaan usein jokin rajoitus, esimerkiksi 1kg per asiakas.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top