Hurahdin kryptovaluuttoihin

Työpaikallani lähes kaikki kuuluvat yhteiseen lotto- tai veikkausrinkiin johon he pumppaavat tietyin väliajoin muutaman kympin äkkirikastumisen toivossa. Itse en ole näihin koskaan osallistunut, sillä todennäköisyydet ovat aina Veikkauksen puolella, lotossa varsin rajustikin.  Koska kaipasin kuitenkin pientä lisäjännitystä, laitoin oman ”kestolottoni” vetämään kryptovaluuttojen puolella. Tämä on mielestäni sellaista veikkausta, josta saattaa pieniä voittoja tehdäkin ennen kryptovaluuttakuplan puhkeamista. Tai sitten ei, aion täällä raportoida kuinka tässä lopulta sitten käy.

Perehdyin hieman ystävieni avustuksella asiaan, mistä ja miten näitä uuden ajan valuuttoja kannattaa ostaa ja ryhdyin tuumasta toimeen. Mikäli jotakuta muutakin kiinnostaa näihin sijoittaminen, kerron samalla hieman tarkemmin kuinka ostaminen oikein tapahtuu.

Suoritin ostoni käyttäen välittäjänä Coinbasea joka lieneekin kaikista suosituin vaihtoehto. Tässä kohtaa tulee huomata, että välittäjän valinta tulee tehdä sen mukaan mitä valuuttoja on ostamassa. Valikoimat vaihtelevat ja esimerkiksi Coinbasen valikoimissa on tämän hetken tunnetuimmat valuutat Bitcoin, Bitcoin cash, Ethereum ja Litecoin.

Tilin luonti käy nopeasti ja tiedot varmennetaan myöhemmin muun muassa ottamalla kuva ajokortista ja lähettämällä se palveluun. Tämän jälkeen palveluun voi siirtää rahaa ja aloittaa virtuaalivaluuttojen ostaminen. Palvelusta välittyy hyvin ammattimainen kuva, sillä esimerkiksi valuuttakauppoja tehdessä vaaditaan perus tunnus-salasana- yhdistelmän lisäksi aina varmistuskoodi puhelimeen saapuvasta tekstiviestistä. Tämän lisäksi aina kun käytät palvelua vieraalla laitteella, se vaatii käymään sähköpostista klikkaamassa varmistuslinkkiä tietääkseen että se olet varmasti juuri sinä.

Siirsin palveluun 100 euroa ja hajautin tämän summan sekä Ethereumiin että Litecoiniin. Jätin tällä kertaa perustylsän Bitcoinin kokonaan ostamatta. Huomasin kuitenkin pian ostoni jälkeen, että palvelu antoi minulle bonuksena 10 dollarin eli vähän reilun 8 euron arvosta Bitcoineja ostettuani virtuaalivaluuttoja yli 100 dollarin(82€) arvosta ja käytettyäni ystäväni antamaa suosittelulinkkiä.

Itse ostotapahtuma käy todella helposti. Syötetään kenttään euromäärä ja mitä valuuttaa halutaan ostaa, sekä klikataan ostonappia. Ohjelma näyttää montako kolikkoa saat valitsemallasi summalla. Kolikot siirtyvät saman tien virtuaalilompakkoon.

Coinbasen portfolio.

 

Kaupankäyntikuluihin meni 1,99 euroa per kauppa. Saamani bonuksen myötä sain kuitenkin 4 euron arvosta tuottoa heti, välityspalkkioista huolimatta.

Katsotaanpa seuraavaksi valitsemieni kryptovaluuttojen tuottoja edellisen vuoden ajalta:

Ethereumin vuoden kehitys.

 

Litecoinin vuoden kehitys.

 

Kuten nähdään, tuottoprosentit ovat molempien kohdalla olleet valtaisia. Toki nyttemmin ainakin Litecoinin kurssikäyrä on hieman rauhoittunut. Vuosi sitten jokainen Ethereumiin sijoitettu euro on tänä päivänä yli 81 euroa ja vastaavasti jokainen Litecoiniin sijoitettu euro liki 49 euroa. Ajatusleikkinä, jos olisin sijoittanut vuosi sitten 50 euroa molempiin, olisi minulla nyt reilun 4068 euron arvosta Ethereumia ja noin 2437 euron arvosta Litecoinia. 100 euroa olisi siis kasvanut reiluun 6 500 euroon!

Koska näissä sijoitusinstrumenteissa tuottopotentiaali on näin valtava ja menetettävää puolestaan on ainoastaan 100 euroa, tämä on mielestäni paljon perustellumpaa kuin lottoaminen. Lotossa häviät varmasti aina, tässä on mahdollista saada myös tuottoja. Strategiani näidenkin kanssa on ostaa ja unohtaa, mitään tämän suurempia panostuksia en aio tehdä, sillä kryptovaluuttojen liikehdintä sekä arvonmääritys ovat niin arvaamattomia. Nämä ovat vain mielenkiintoinen mauste salkussani. Tiedostan myös hyvin että kryptojen arvonnousu perustuu juuri tällaiseen spekulointiin ja kuplan rakentamiseen jota itsekin tässä nyt omalta osaltani harrastan.

Mikäli innostuit kryptovaluutoista, tämän linkin kautta rekisteröitymällä Coinbaseen sekä ostamalla valuuttoja vähintään 100 dollarin eli 82 euron arvosta saamme molemmat 10 dollarin eli 8 euron arvosta Bitcoineja bonuksena.

4 ajatusta aiheesta “Hurahdin kryptovaluuttoihin”

    1. Todellakin, kaikki näitä ostavat nyt sijoitusmielessä. Vaihdannan välineenä näitä tuskin käyttää kovinkaan moni.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top