Oulun Osakesäästäjien vuosi 2018 – edut heikkenivät

Osakesäästäjien Keskusliiton edellisessä lehdessä oli juttu siitä kuinka liiton jäsenmäärä on hyvässä kasvussa, ja uusi toimitusjohtajakin valittiin. Hänen tavoitteensa oli kasvattaa jäsenmäärää entisestään. Olen aikaisemmin ollut todella tyytyväinen Osakesäästäjien Keskusliiton paikallistoimintaan Oulussa. Viime vuonna kaikki ei kuitenkaan mennyt aivan putkeen. Asiat eivät ole niin vakavia että vielä harkitsisin jäsenyyden jättämistä, mutta toivoisin että ne hoidettaisiin paremmin jatkossa.

Ensimmäinen asia mikä jäi viime vuodesta kaivelemaan oli matkatuki Sijoitus Invest-tapahtumaan. Sijoitus Investissä olenkin käynyt vuosittain aistimassa tunnelmaa ja kuuntelemassa sijoitusmaailman julkkiksia. Tänä vuonna jäi kuitenkin käymättä, sillä Oulun Osakesäästäjät miettivät matkatukipäätöstä niin pitkään, ettei halpoja lentoja tapahtumaan saanut enää laisinkaan. Kysyin asiaa puheenjohtajalta jo etukäteen parikin kertaa ja vastaus oli että asia päätetään kokouksessa joka oli vain vähän ennen kyseistä tapahtumaa. Jälkiviisaana totean että olisi täytynyt rohkeasti vain varata lennot etukäteen ja jättää ylimääräinen vatulointi sikseen. Lopulta oli liian myöhäistä sillä lentojen hinnat olivat ehtineet karata käsistä. En missään nimessä usko että päätös asiasta oli tahallisesti venytetty liian lähelle tapahtumaa, inhimillisiä virheitä sattuu. Yritetäänpä tänä vuonna uudestaan mikäli työt sen sallivat!

Toinen asia oli perinteisten pikkujoulujen puute. Tiedostan että tämä on ollut meille oululaisille luksustapahtuma, sillä ruoka on vuosittain ollut täysin ilmaista. Jostain syystä tänä vuonna pikkujouluja ei järjestetty ollenkaan. Asiasta ei ole annettu mitään infoa miksi näin kävi. Tämä on harmillista, sillä pikkujouluiltamat ovat olleet oikeastaan minulle vuoden kohokohta Oulun Osakesäästäjien kanssa. Hyvää ruokaa ja erilaisia esiintyjiä pörssiyrityksistä. Ajoiko tapahtuma sitten Oulun Osakesäästäjien talouden liian tiukille vai miksi tapahtuma jäi pois?

Kolmas seikka liittyy yritysvierailuihin. Kävin Osakesäästäjien kanssa keväällä Tornion Outokummulla. Reissu oli oikein mukava ja järjestelyt toimivat hyvin. Ainoa harmittava seikka ilmeni kun oli aika mennä varsinaiseen tehdassaliin vierailulle, sillä kuulimme että linjalla on menossa huoltoseisakki. Noita sanoja kukaan, joka on matkustanut lähes kaksi tuntia paikalle ei halua kuulla. Menimme halliin katsomaan, että tuossa se teräsraina menisi jos koneet olisivat ajolla. Noin minuutin ihmettelyn jälkeen takaisin bussiin. Ei näin.

Tuossa tarinassani Torniosta tähdensinkin, että jos olet yrityksessä vastaamassa vierailuista älä koskaan vie vieraita katsomaan linjaa joka ei liiku. Samoin osakesäästäjien tulisi tätä painottaa jotta reissut olisivat mielenkiintoisia. Voi olla että kaikki oli tällä kertaa ikävää sattumaa. Se on kuitenkin sanottava, että bussikierros tehdasalueella ja satamassa oli todella hyvä. Ei aivan turhaa reissua tullut tehtyä siis Tornioon. 🙂

Toivottavasti Osakesäästäjät järjestää jatkossakin mielenkiintoisia yritysvierailuita. Olen havaitsevinani että ainakaan nettisivulla Oulun paikallisyhdistystä ei juuri koskaan näy tapahtumalistassa. Näin on asia myös tänään listaa vilkaistessani. Muutoinkin tapahtumalista näyttää melko tylsähköltä, yksikään paikallisyhdistys ei ole vielä sopinut vierailuja pörssiyrityksiin. Toivottavasti alkuvuonna toiminta jälleen hieman terästäytyy.

Osakesäästäjien jäsenissä on pääosin varttuneempaa väkeä. Voisi olla hyvä pyrkiä laskemaan paikallishallitusten keski-ikää, jotta saataisiin uusiakin ajatuksia mukaan. Ainakaan minulla ei ole käsitystä kuinka tuonne voisi pyrkiä. Mielestäni tässäkin Osakesäästäjillä on kehittämisen paikka. Tarvitaan avointa informaatiota kuinka ne, jotka haluavat ottaa vastuuta pääsisivät sitä kantamaan.

Oletko sinä ollut tyytyväinen Osakesäästäjien oman paikallisyhdistyksesi toimintaan?

 

 

 

 

 

 

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top