SijoitusInvest 2017 raportti

Käväisimme tänäkin vuonna vierailulla SijoitusInvest-messuilla Helsingissä keskiviikkona 29.11. Ja mikäpä oli käydessä sillä Osakesäästäjien keskusliitto antoi jälleen matkatukea ruhtinaallisesti, käytännössä lennot olivat kokonaan ilmaiset. Olen yhä sitä mieltä että Osakesäästäjiin liittyminen kannattaa.

Lentoyhtiöksemme valikoitui, yllätys yllätys, Norwegian sillä näin kerrytimme samalla Cashpoint- saldoa 5% lippujen hinnasta. Tähän reissuun en käyttänyt kuitenkaan palkintopisteitä sillä saamani matkatuen ansiosta se olisi ollut vähintäänkin moraalisesti arvelluttavaa. Näinpä keväästä asti kerryttämäni saldo, tällä hetkellä noin 60 euroa jää odottamaan esimerkiksi tulevaa ulkomaanreissua. Maksoin tämänkin reissun Norwegianin luottokortilla joten matkavakuutuskin oli sitä myöten kunnossa.

Päivä oli erittäin pilvinen eikä maisemia nähnyt koko matkan aikana.

Lennot olivat tällä kertaa sekä mennessä että palatessa noin 20 minuuttia myöhässä. Arvoitukseksi jäi mistä tämä johtui. Ehkä loskasta(Slush)? Onneksi tuulipukumiesten aikatauluissa on aina joustoa sen verran ettei tämä haitannut. Aamulennon lähdettyä kuulutettiin myös että valitettavasti wifi ei koneessamme toimi. Muuten lennot sujuivat mallikkaasti ja kone oli siisti.

Helsingin päässä hyppäsimme lähijunaan ja suuntasimme kohti keskustaa, sillä ennen messuja piti hoitaa pari bisnesasiaa. Ajattelimme ostaa liput vasta junasta mutta konduktööriä ei vain kuulunut. Näinpä tulimme vahingossa ajelleeksi pummilla. Säästöä tuli lähes Nokian osakkeen verran. Pitäisikö meidän maalaisten jostain tietää tämä uusi tapa toimia?

Messukeskukseen päästyämme siellä olikin jo täysi vilinä päällä. Tuttuun tapaan paikalla olivat enemmistönä seniorit, saattoi joukossa välillä nuorisonkin edustajia näkyä. Usealla lavalla samaan aikaan oli erilaisia tilaisuuksia käynnissä. Me kävimme kuuntelemassa Aki Pyysingin puheen loppua. Yleisön kysymykset hänelle koostuivat lähinnä uteluista mitä osakkeita ja instrumentteja hänen salkustaan löytyy, mielestäni tällainen tieto ei ole relevanttia vaan kannattaa aina kysellä mieluummin näkemyksiä tulevasta.

Seuraavana katsoimme Martelan esityksen ja päivän päätti blogaaja Merja Mähkä, yksi meistä ”tuulipuvuista” joten hänen puheenvuoroaan odotin innolla. Ja se kannatti, puhe oli sekä hauska että mielenkiintoinen piensijoittajan kasvutarina. Näin hyvin paljon samaa myös itsessäni, tosin ehkä en aivan yhtä usein ole tehnyt vaihtoja strategiaani.

Estradilla Merja Mähkä.

Päivä alkoikin hiljalleen vedellä viimeisiään ja vierailijamäärä putosi huomattavasti. Tämän ansiosta messuilla oli mukavampi vielä pyöriä muutamia pöytiä läpi, osallistua arvontoihin ja syödä karkkeja.

Yleiskuvaa messuista.

Jälleen kerran messujen mielenkiintoisinta antia puhujien lisäksi oli Revenion ständi jossa oli esittelyssä uusia laitteita sekä myös silmänpainemittareiden antureita. Näitä pääsin hypistelemään ensimmäistä kertaa. Revenio julkisti messuilla myös ensimmäisen kuvan uudesta hyperspektrikamerastaan.

Ehkä vähän liiankin paljon paikalla oli asiakkaita kalastelevia pankkiiriliikkeitä ja tavallisia pankkeja. Mielellään tämäntyyppisillä messuilla näkisi enemmän esimerkiksi pienyhtiöitä jotka ovat meille osakesijoittajille vielä vieraita. Esimerkiksi Next Games esitteli ruudulla uusia pelejään ja näistä sai välittömästi kuvan millaisia tuotteita yritys tekee.

Reissu sijoitusmessuille oli jälleen kerran positiivinen kokemus ja todennäköisesti tulemme seuraavana vuonna uudestaan. Nämä ovat mukava piristysruiske pimeään talveen ja loskaan.

Laittakaahan kommenttia jos olitte paikalla ja mitä piditte messuista?

Pyrimme joulun kunniaksi julkaisemaan jouluaattoon asti joka päivä artikkelin, joten laittakaahan blogi tarkkaan seurantaan. 🙂

2 ajatusta aiheesta “SijoitusInvest 2017 raportti”

    1. Samaa mieltä, liikaa suoramyyjiä yhtiöiden sijaan. Toivottavasti ensi vuonna vähemmän Alexandrian kaltaisia kaupustelijoita.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top